spelling

Spelling en het belang er van!

Hoe belangrijk is spelling? En hoe veranderlijk is het? Vroeger werden woorden anders geschreven dan nu. Spelling is steeds aan verandering onderhevig. Je merkt dit aan allerlei verbasteringen die gebruikt worden tijdens het whatsappen of in berichten op Facebook. Maar wordt het ook makkelijker om dan de juiste spelling te leren? Wij weten het niet. Een grote rol is er natuurlijk weggelegd in het onderwijs. Kinderen komen l op hele jonge leeftijd in aanraking met letters en klanken, lezen en schrijven. Bij de één verloopt dit makkelijker dan bij de ander.

In den grooten sack = in de grote zak

Bovenstaande tekst is maar een klein voorbeeld van hoe de spelling veranderd is. Er zijn veel kinderen op basisscholen en in het voortgezet onderwijs die tegen spellingproblemen aanlopen. Dan is het belangrijk om ze meer instructie en hulp te bieden.

Tip voor belang van spelling

Leer kinderen wanneer het belangrijk is om juist te spellen, bijvoorbeeld in een brief aan de minister, en wanneer dit minder belangrijk is, bijvoorbeeld bij een sms-bericht aan zijn of haar beste vriend(in).

Wat kunnen wij voor je doen?

Ook bij Précom Logopedie kun je terecht wanneer er sprake is van moeilijkheden bij spelling, schrijven en/of lezen. Hoe dat werkt als er sprake zou kunnen zijn van dyslexie, leest u op de pagina DYSLEXIE. Is er nog geen sprake van dyslexie, maar zijn er wel moeilijkheden met lezen en/of schrijven en spellen, neem dan contact met ons op voor meer informatie. In een vrijblijvend informatiegesprek, kunnen we gericht advies geven en behandelen wanneer dat nodig zou zijn.

In de afbeelding is duidelijk te zien dat de spelling toch wel belangrijk is als je een congres bezoekt en daar zelf ook nog spreker bent. Hier is een spelfout gemaakt en heeft het woord direct een andere betekenis.

Wil je meer weten over spelling, lezen, schrijven of wat wij kunnen doen wanneer je hier moeite mee hebt, neem dan contact met ons op!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vier − 3 =