Special needs therapy

Door ervaring binnen de gehandicaptensector met kinderen tussen de 2 en 12 jaar, kan de logopedist ook ondersteunen in de communicatieve ontwikkeling van uw kind, wanneer uw kind een (ernstige) verstandelijke en/of lichamelijke beperking heeft. Hierbij kunt u denken aan de ondersteuning in taalbegrip, het aanleren van gebaren (Nederlands met Gebaren, NmG) voor de communicatieve ondersteuning, hulp bij eet-, drink- en slikproblemen, hulp bij het zoeken naar een communicatiesysteem op basis van de ComVoor (test om het communicatieniveau van het (autistische) kind in kaart te brengen). Stimuleren van de taalontwikkeling waar mogelijk is belangrijk.

Special needs therapy Landgraaf logopedie
handicam niet altijd zichtbaar

Behandelplan special needs

Ook voor ieder kind met een special needs uitdaging, een verstandelijke en/of lichamelijke beperking, geldt logopedische begeleiding op maat, omdat ieder mens uniek is. De uitdaging en passie is het juist het beperkte kind zijn top te laten bereiken op lange termijn om een stuk levenskwaliteit voor u, uw kind en uw omgeving te waarborgen. Dat is een persoonlijke visie. Voor u betekent het dat we nauw samenwerken aan uw eigen, op maat gemaakte behandelplan. Na uitgebreid communicatie onderzoek en een deskundig verslag, stelt de logopedist samen met u de behandeldoelen in een behandelplan vast. Bij special needs kinderen zal samenwerking met andere disciplines hoog in het vaandel staan en zal desgewenst en binnen redelijke normen kosteloos overleg bijgewoond worden. Aanwezigheid bij een overleg geschiedt altijd in onderling overleg.

Bij uw eerste afspraak ontvangt u een overzicht van de algemene voorwaarden. U geeft vervolgens in de behandelovereenkomst aan dat u deze hebt ontvangen en op de hoogte bent van de betekenis van deze voorwaarden. Ook hier kunt u de praktijkregels en algemene voorwaarden nogmaals nalezen. Heeft u vragen dan kunt u deze tijdens uw afspraak of per email stellen.

Vergeet u niet bij uw eerste afspraak mee te nemen:

  • De verwijzing van uw verwijzer (indien nodig)
  • Een kopie van uw identiteitsbewijs (voor- en achterzijde)
  • Een kopie van verzekeringspas of polis (voor- en achterzijde)