Specialist in behandeling van afasie

Onze logopedist, Petra Jansen, verdiept zich (nog meer) in afasie, dysartrie en spraakapraxie (verbale apraxie). Zij is binnen Précom Logopedie dé specialist op het gebied van afasie.

Op deze pagina kunt u hierover meer lezen. Petra behandelt cliënten in de praktijk of aan huis. Daarnaast is zij ook bekwaam in het begeleiden van partner, familie, omgeving en andere specialisten die betrokken zijn bij de zorg van de cliënt.

Behandeling in Landgraaf en Kerkrade, omgeving Parkstad

Voor behandeling van afasie, dysartrie en spraakapraxie kunt u bij ons terecht. Petra begeleidt u en uw partner bij de communicatie en andere problemen waar u dagelijks tegenaan loopt.

Wilt u meer informatie? Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact op met onze praktijk: 06-12245867 (algemeen praktijknummer, Janine)

Wilt u direct contact met onze specialist in afasie: 06-23347212 (Petra)

Goede zorg bij afasie

Na een CVA of ander hersenletsel is het belangrijk dat er zo snel mogelijk gehandeld wordt. De therapie  moet in de eerste drie tot zes maanden zo intensief mogelijk. Als het kan zelfs elke dag. Meestal doorloopt de cliënt dit proces tijdens een revalidatietraject. Maar ook wij, als praktijk, kunnen hierbij goed ondersteunen. Na dit revalidatietraject is het verstandig de therapie voort te zetten. Ook na 6 maanden kán er nog herstel plaatsvinden.

Contact met lotgenoten

In onze omgeving is er voor afasiecliënten het Afasiecentrum Zuid-Limburg. Hier kunnen cliënten en hun partners terecht voor begeleiding. Ook is op de website van het Afasiecentrum te vinden waar en wanneer er een afasiesoos is. Het is goed voor cliënten om contact te hebben met lotgenoten.

Uitleg door logopedist en klinisch linguïst Judith Feiken hieronder in de video maakt veel duidelijk.