Stemtraining

De stem is het belangrijkste instrument om communicatie kracht bij te zetten. De stem kan een open boek voor anderen zijn, de zeggenschap vergroten, maar het kan ook emotie laten horen wanneer u dat niet wilt. In de stemtraining leert u uw stem te verstevigen. U leert te spreken of te zingen vanuit een basis, waarbij lichaam, ademhaling en stem optimaal samenwerken. Wanneer deze samenwerking optimaal is, spreekt u met vertrouwen, heeft u een ontspannen stem, een natuurlijk spreektempo en vergroot u daarnaast uw presentatie. Als u vertrouwen heeft in uw eigen stem, draagt u dat ook uit. ‘The voice within’ wordt sterker.

Onderdelen van de stemtraining zijn:

  • Ontwikkelen van een goede houding en ontspannen ademhaling om de stemgeving te verbeteren
  • Optimaliseren van stemklank, articulatie en helderheid
  • Variëren in kleur, melodie, intonatie en het gebruik van stiltes
  • Ontdekken van jouw unieke stem- en communicatiekracht

De training is praktijkgericht: naast basistheorie ligt het accent op doen. U ervaart door het doen van adem-, stem- en expressieoefeningen hoe uw stem werkt en vrij klinkt. we koppelen dit aan korte praktijkopdrachten tijdens de training. Na uw presentatie- of spreekmoment (het doel van uw training) komen we kort bij elkaar om te evalueren.

De training kan individueel of in groepsverband gegeven worden. Individuele coaching, groepstraining of workshop zijn de verschillende smaken waaruit u kunt kiezen. Klik hier voor een prijsindicatie of neem contact met ons op via het contactformulier voor een offerte op maat.

Stemtraining stemklank helderheid articulatie

presentatietraining performence houding lichaamstaal
presentatie publiek expressie

Presentatietraining

Presentatie of de manier waarop u uzelf en uw verhaal wilt presenteren is voor een groot deel afhankelijk van uw stem. In de presentatietraining wordt hier dan ook veel aandacht aan besteed. Het is een krachtig expressiemiddel om uw publiek mee te nemen op uw reis. Door te variëren in toon, volume, intonatie, dynamiek en stilte creëert u een spanningsboog in de presentatie en houd u uw publiek bij de les. De stem klinkt het beste als stem, adem en lichaam optimaal samenwerken.

Onderdelen van de presentatietraining zijn o.a.:

  • Stemtechnieken: kleur, expressie, dynamiek en vertelkracht
  • Performance-technieken: houding, lichaamstaal en oogcontact
  • Opbouw van uw verhaal: een pakkende opening, heldere structuur en klinkend slot
  • Verbinding en interactie: afstemming op uw publiek in verhaal, vorm en voordracht

De training is praktijkgericht. Naast basistheorie ligt het accent op doen. Aan de hand van filmopnames evalueren we uw presentatiestijl: hoe klinkt u, hoe is de dynamiek, de timing en verstaanbaarheid en hoe komt de inhoud van de presentatie over. Met de opnames en de hand-out kunt u daarna thuis aan de slag. Na de presentatie (uw trainingsdoel) komen we kort bij elkaar om te evalueren.

De training kan individueel of in groepsverband worden gegeven. Ook hier als individuele coaching, groepstraining of workshop. Klik hier voor een prijsindicatie. Neem contact met mij op via dit contactformulier voor een offerte op maat.