Eten en drinken bij kinderen

Niet alleen baby’s en hele jonge kinderen kunnen eet- of drinkproblemen hebben. Ook de oudere kinderen (2 jaar en ouder) kunnen de nodige problemen veroorzaken tijdens de maaltijden. Maaltijden zijn de familiemomenten waarbij het gezellig vertoeven moet zijn met lekker en gezond eten. In de praktijk blijkt dat 1 op de 3 gezinnen met kinderen onder de 12 jaar er moeite mee heeft een maaltijd op een normale manier te nuttigen. Kinderen willen niet eten of drinken, maken een hoop drama of mama/papa staat drie verschillende maaltijden voor één moment te bereiden.

Gebeurt dit ook bij u thuis? Lees dan even verder. De logopedist kan hulp bieden.

Samen een stappenplan maken

Samen met de logopedist inventariseert u eerst uw situatie. Dat gebeurt op een rustig moment bij u thuis of als u dat wenst in de praktijkruimte bij Précom Logopedie. Uw wensen worden door de logopedist in kaart gebracht. En samen stellen we doelen per week op. De logopedist stelt een aantal voorwaarden aan de training en begeleiding, namelijk:

1. Alle neuzen wijzen dezelfde richting uit
2. De afgesproken activiteiten worden binnen de gestelde tijd uitgevoerd
3. De geboden structuur wordt zoveel mogelijk gehandhaafd
4. U bent zelf verantwoordelijk voor de opgestelde en te behalen doelen
5. U neemt contact op bij vragen, moeilijkheden of gewenste aanpassingen

Doel van de logopedist

Het doel van de logopedist/trainer is niet dat u supergezond gaat eten en uw kinderen dwingt dit ook te doen. Het gaat er om dat de maaltijd een leuk moment is op de dag en u en uw kinderen eten wat die dag op het menu staat. U bepaalt wat, wanneer en waar er gegeten wordt.

Kosten en betaling

Deze vorm van begeleiding valt onder de logopedische behandelingen die vergoed worden. Wij komen kostenloos bij u aan huis voor de behandeling. Wilt u meer informatie of een intakegesprek inplannen, neem dan contact met ons op via de contactpagina.